LC: ‘Eindelijk weer overwinning voor CSL’

13 Dec

Janneke Buma van CSL vecht verbeten om de bal met Noordenveld-speelster Carolien Thijen FOTO/BRON: Hoge Noorden, Jan Schaaf/Leeuwarder Courant

CSL heeft er in de zaalcompetitie vijf wedstrijden op moeten wachten om de eerste competitiezege van het zaalseizoen bij te mogen schrijven. Tegen Noordenveld was het zover. De ploeg uit Britsum versloeg Noordenveld met minimaal verschil (21-20) en staat voorlopig weer boven de rode streep. De Leeuwarder Courant was aanwezig in de sporthal in Stiens en beschouwde na met speler Jacob van der Meulen en hoofdtrainer Sake Koelma.

Het artikel omtrent CSL-Noordenveld in de Leeuwarder Courant van 13 december.

STIENS – Na drie nederlagen en een gelijkspel pakten de korfballers van CSL eindelijk een overwinning. Noordenveld werd nipt verslagen: 21-20.

Het leverde zaterdag opgeluchte taferelen op in Stiens. Natuurlijk, CSL is door de twee punten zeker nog niet uit de gevarenzone in de overgangsklasse A. Maar door de zege is de concurrentie in ieder geval niet nu al uit het zicht verdwenen voor de ploeg die vorig jaar nog voor het eerst in de historie hoofdklasse speelde.

,,We hebben vanavond eindelijk weer eens gekorfbald en niet aan hardlopen gedaan”, was de cryptische analyse van Jakob van der Meulen. Wat hij er mee wilde zeggen: CSL speelde slim en deed geen rare dingen als de spanning opliep. Geen sprake van wild gedraaf om de marge snel weer naar twee – of meer – te krijgen, maar telkens proberen de schotklok vol te spelen.

Noordenveld was niet uit op een aantrekkelijke pot korfbal. Nadat CSL snel op 6-2 kwam, werd het achterverdedigen tot kunst verheven door de Drenten. Helaas voor het thuispubliek had CSL daar veel moeite mee en bleef er niks over van de voorsprong. ,,Dat deden ze gewoon slim”, stelde Van der Meulen vast. ,,Het oogt zelfs wat nonchalant, maar ineens zijn we er toch weer.” Na rust bleef het verschil steeds één of twee treffers. In de laatste minuut dreigde het echter toch mis te gaan voor CSL, maar Noordenvelds wanhoopspoging stuiterde weg uit de korf.

Van der Meulen was gepast trots op de zege, de eerste in de zaal sinds ruim een jaar. ,,Het was voor ons zaak rustig te blijven, ondanks dat de start van het seizoen toch is tegengevallen. We moeten reëel zijn en stellen dat we op dit moment ook niet in aanmerking komen voor de bovenste plaatsen.” Dat het avontuur in de hoofdklasse qua resultaten desastreus verliep, is niet iets wat CSL nu nog met zich meezeult. ,,Het is niet dat we het daar over gehad hebben toen we de eerste vier wedstrijden verloren. Dat is wel doorgeslikt hoor. En het is nog zo vroeg in het seizoen.”

Een goede serie en CSL kan ook zomaar weer een rol gaan spelen volgens coach Sake Koelma – die tegen Noordenveld zijn laatste van drie duels schorsing uitzat – bezig aan zijn vierde en laatste seizoen in Stiens. ,,We kunnen alle ploegen in deze poule hebben. Maar zij ons ook.”

Wat overigens ook een rol speelt bij CSL zijn de blessures voor René Radersma (gebroken sleutelbeen) en Hester Weijer (gekneusde rib). Koelma: ,,René bijvoorbeeld is wekelijks toch goed voor vijf, zes goals. En beiden hebben routine. Zulke dingen overkomen andere clubs ook, maar wij zijn in de breedte minder sterk.” Maar als de vervangers van Radersma en Weijer het de komende weken net zo goed blijven doen als gisteren, dan moet CSL zich omhoog kunnen knokken. Van der Meulen: ,,Deze trend doorzetten en dan komt het wel weer goed hier.”

Bron: Leeuwarder Courant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s