LC: ‘SCO kijkt verder na onnodig verlies’

7 Dec

Roman Veznik van SCO (rechts) en Markus de Boer vochten boeiende onderlinge duels uit. FOTO/BRON: Harry Blokzijl/Leeuwarder Courant

Het treffen tussen LDODK en SCO (23-20) kreeg de nodige media-aandacht. In het sportkatern van de Leeuwarder Courant van maandag 6 december werd de derby ook onder de loep genomen. Lees verder om het artikel te lezen.

Dit schreef de Leeuwarder Courant over de derby:

GORREDIJK – De nederlaag die SCO leed bij LDODK (23-20) was ingecalculeerd, maar onnodig. Trainer Jan Sjoerd Pool baalde, maar zag perspectief.

Het spel van zijn ploeg gaf de optimistische coach opnieuw de bevestiging goed bezig te zijn. Stapje voor stapje wordt het korfbalbolwerk uit Oldeholtpade slimmer en sterker, langzaam ontstaan de automatismen die nodig zijn om als hoofdklasser een rol van betekenis te kunnen spelen.

Niet dat SCO dit seizoen de illusie heeft bovenin mee te kunnen draaien, hoe moeilijk dat ook is voor een club waarvan iedereen altijd hoge verwachtingen heeft. ,,Druk om te presteren is SCO-eigen”, zegt Pool. ,,Maar iedereen begrijpt wel dat we vooral realistisch moeten zijn.”

SCO heeft de huizenhoge ambities even in de ijskast gezet. Pool, voormalig trainer van Mid Fryslân, krijgt de tijd te bouwen aan een nieuwe topploeg. Die moet zich dit jaar vooral zien te handhaven in de hoofdklasse. Vijf van de acht basisspelers van nu, hingen vorig seizoen nog tegen de hoofdmacht aan. Zes van de acht zijn de 20 jaar nog niet gepasseerd. Uitbouwen komt dus later wel. ,,Dat kost meer dan een jaar.”

,,We trainen zes uur in de week. Dat is meer dan de meeste ploegen”, vertelt Pool. ,,Dat levert nu hier en daar wat kleine fysieke klachten op, maar uiteindelijk moet dat zich uitbetalen.” In goede resultaten wel te verstaan. Directe concurrenten als Drachten en AKC zullen er in elk geval aan moeten geloven. ,,En ik hoop dat we een keer kunnen stunten tegen een topploeg.”

Die kans had SCO gistermiddag bij LDODK, maar het team liet de mogelijkheid liggen. Eigenlijk verliep het eerste deel van de wedstrijd precies volgens het positiefste scenario dat Pool vooraf voor ogen had. Vroeg op voorsprong komen, de tegenstander niet in het spel laten komen, af en toe een tikkeltje irritant zijn en ondertussen een gaatje slaan.

Tot 5-8 en met nog vijf minuten tot de pauze ging alles uitstekend vanuit Stellingwerver oogpunt. Vervolgens miste Henk Jan Bakker dé kans op 5-9 door een strafworp onbenut te laten en gooide Markus de Boer aan de andere kant de 6-8 wél binnen. ,,Dat zijn tikjes”, zei Pool. Drie minuten later kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong en het voordeel van SCO was als sneeuw voor de zon verdwenen. Ruststand: 10-9.

,,We hadden bij de rust eigenlijk voor moeten staan”, zei Pool. Dan was het misschien anders gelopen, dacht de trainer. Maar ja, misschien. LDODK, dat de toeschouwers bepaald niet de beste wedstrijd uit de clubhistorie voorschotelde, putte moed uit de laatste fase voor de pauze en liep in het eerste kwartier van de tweede helft weg van SCO.

Mede doordat Bakker nóg eens twee strafworpen miste en zijn totaal daarmee op drie bracht. Had Bakker de open kansen wél benut, dan was SCO misschien wel met een punt of meer uit Gorredijk vertrokken. ,,Ik had toch last van de druk en de spanning”, zei Bakker. ,,Op trainingen mis ik ze nooit. Maar ik zal er vannacht niet minder om slapen. We hebben als team een hartstikke goede wedstrijd gespeeld.”

Dat was Pool met hem eens. ,,Tactisch stond het goed. Deze wedstrijd past in ons rijtje. We gaan steeds beter spelen. We begonnen heel min dit seizoen, maar vandaag hebben we laten zien dat we mee kunnen doen. We pakken hier geen punten, maar kunnen en moeten verder zien.”

Bron: Leeuwarder Courant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s