CDA wil korfbal aantrekkelijker maken via samenwerkingen met scholen

29 Nov

Sportverenigingen, waaronder ook korfbalverenigingen, moeten volgens CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot veel nauwer samen gaan werken. Bruins Slot vindt dat sportverenigingen een plekje moeten krijgen in gymzalen van basis- en middelbare scholen. Omgekeerd moet hetzelfde mogelijk zijn zodat scholen gebruik kunnen maken van de sportvelden van de vereniging. Hierdoor wil ze onder andere het korfbal aantrekkelijker maken. ,,Samenwerking tussen de sportverenigingen en de scholen kost niks. Sterker, het levert op dat meer kinderen zullen gaan sporten.”

De huidige tedens dat dat sportverenigingen zich vestigen aan de rand van een stad of dorp, in plaats van zich vestigen in het centrum. Dit komt de aantrekkelijkheid van onder andere het korfbal niet ten goede meent de politica. Bruins Slot wil haar idee maandag bespreken met minister Schippers (Sport). Bruins slot wil dat gemeenten het budget voor gymzalen en sportverenigingen inzetten voor één doel.

“Nu staan de gymzalen van de scholen 80 procent van de tijd leeg, omdat ze alleen tijdens schooluren worden gebruikt. Daarnaast zijn tijdens schooluren de sportvelden weer leeg”, weet Bruins Slot.

Bron: NU.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s