LC: ‘Mannen LDODK maken het verschil’

22 Nov

Het treffen tussen Mid Fryslân en LDODK genoot weer de nodige aandacht. De Leeuwarder Courant was ook weer aanwezig.

Marjon Visser (links) van LDODK en Pauliena Kastelijn vechten om de bal. BRON/FOTO: Leeuwarder Courant/Niels de Vries

Dit schreef de Leeuwarder Courant in de editie van maandag 22 november 2010:

GROU – De mannen van LDODK waren gistermiddag in Grou van doorslaggevende betekenis in de derby tegen Mid Fryslân: 16-24. Spetterend werd het nooit.

De meeste Grousters die in de overvolle sporthal De Twine aanwezig waren, dropen na de wedstrijd teleursgesteld. Maar er was er een die een ongelooflijk grote grijns tevoorschijn haalde. Gerald Aukes, coach van LDODK, won in zijn eigen dorp. ,,Hoppa”, riep hij hard. En hij herhaalde die overwinningskreet ook nog maar een paar keer.

Hij zat er natuurlijk niet mee dat de topper tegen Mid Fryslân geen moment echt was ontbrand. Logisch. Voor LDODK telt vaak de schoonheid van het spel, maar nog vaker punten en dus overwinningen. Zo ook gisteren.

,,Vorig jaar konden we eigenlijk niet verliezen”, zei Marjon Visser van de gasten uit Gorredijk en Terwispel. ,,We waren de promovendus in de hoofdklasse en stoomden in een keer door naar het kampioenschap. Maar nu je het als ploeg hebt waargemaakt, gaan mensen automatisch meer van je verwachten. Terwijl nog beter presteren natuurlijk niet vanzelfsprekend is. We staan er nuchter in en bekijken het van week tot week.”

Niettemin brengt een hoger verwachtingspatroon spanning met zich mee. ,,Dat is zo”, zei Visser, die de wedstrijd ondanks een blessure aan haar enkel kon uitspelen. ,,En dat kon je zeker in het begin van de wedstrijd duidelijk zien. Er stond vandaag natuurlijk wel wat op het spel. En we hadden bovendien een paar keer op rij van Mid Fryslân verloren. Dat wilden we vandaag rechtzetten.”

En dat lukte, vooral dankzij de mannen van LDODK. Zij gaven verdedigend weinig weg en scoorden aan de andere kan veel meer dan hun Grouster en Redúster collega’s. ,,Het was niet onze dag”, concludeerde Marvin Smorenburg van de thuisploeg.

De normaal veel scorende korfballer werd na een tactische omzetting door Aukes in de tweede helft uitstekend verdedigd door André Zwart. Hij bleef steken op slechts vier treffers. ,,Ik miste in de tweede helft een paar ballen die ik normaal met mijn ogen dicht maak. André was goed, zeker. Maar dan nog had ik er meer moeten maken. En van ons andere vak was niet goed vandaag.”

Misschien, dacht Smorenburg, had hij persoonlijk en ook zijn ploeg last van constante druk. ,,Wil je kans maken tegen LDODK, dan moet je bij blijven, dan moet je scoren.” In de eerste helft ging dat nog redelijk. Maar na de pauze, die de ploegen ingingen bij een 10-10 stand, namen de gasten snel afstand. ,,Op een goede dag zijn wij gelijkwaardig, maar vandaag dus duidelijk niet.”

,,Zij kregen vertrouwen”, zei Mid Fryslân-coach Peter Tolsma. ,,En bij ons ging de kop naar beneden, waardoor de uitslag nog zo groot werd. Daar ben ik teleurgesteld over en ik had dit ook niet verwacht. Er is nog wel werk aan de winkel.”

Pas na een wedstrijd of zes, zeven wil Tolsma een doelstelling voor dit seizoen formuleren. De buitenwacht verwacht veel van zijn ploeg. ,,Zelf ben ik er helemaal niet mee bezig. Ik weet op dit moment alleen dat we nog stappen moeten maken.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s