Mid Fryslân-trainer: ‘Er waren teveel die hun niveau niet haalden’

5 Okt

Mid Fryslân moest zondag  bij VADA/BAT Continental de eerste nederlaag incasseren (12-9). Trainer Peter Tolsma weet in Leeuwarder Courant de oorzaak bloot te leggen. ,,Er waren gewoon teveel mensen die niet hun niveau haalden. Zulke dagen heb je er bij zitten.”

Tolsma was te spreken over het verdedigende spel van zijn ploeg. Het hield VADA tenslotte op twaalf doelpunten. Zelf  wist de ploeg maar negen keer tot scoren te komen. Dat is te weinig, beseft ook Tolsma. ,,Aanvallend was veel te min. VADA zette veel druk op onze schutters en daar hadden we geen antwoord op.”

DSC – LDODK: 12 – 13

Doordat Mid Fryslân verloor is LDODK de nieuwe koploper, weliswaar op doelsaldo. De ploeg van Gerald Aukes tegen hekkensluiter DSC wel diep gaan. Dat wist Aukes vooraf. ,,Dit is wel een angstgegner voor ons.” Daar leek het in het begin van de wedstrijd niet op toen LDODK simpel naar een 0-5 voorsprong korfbalde. ,,Daarna waren we te passief”, zegt de oefenmeester. De Gorredijksters ging met een minimale voorsprong de rust in en zeg direct na rust de Eindhovenaren op gelijke hoogte komen. In de laatste minuut stond op het scorebord een tussenstand van 12-12. ,,Gelukkig kregen we nog een strafworp en was Henk Bijker cool.”

SCO – BEP: 15-11

Bar en boos was het zondag in Oldeholtpade tijdens SCO – BEP. ,,Het kwam niet los”, was de conclusie van SCO-trainer Jan Sjoerd Pool. De gastheer trok uiteindelijk aan het langste eind, grotendeels door de trefzekerheid van de vrije ballen. ,,Jildou Slagmann maakte er drie, Susan Veldstra twee. Van de zeven die we kregen.”

Bron: Leeuwarder Courant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s