Heerenveen-trainer: ‘Er had meer in kunnen zitten’

5 Okt

Heerenveen was afgelopen weekend wel de verrassing in de Overgangsklasse. De ploeg snoepte een punt af bij koploper Amicitia (14-14), dat ook nog geen puntverlies had geleden. Trainer Alle Welling in de Leeuwarder Courant: ,,Misschien had er wel meer in gezeten.”

Dat baseert Welling op het scoreverloop. De Friezen kwamen snel op een 1-4 voorsprong. Deze marge werd de hele eerste helft vast gehouden. Na de thee kwam het zelfs nog op een verschil van vier, 5-9. Toen kwam de Vriezenveense machine op gang en kwamen de gastheren op 13-13. Heerenveen leek met 13-14 toch nog de volle buit te pakken. Een strafworp voor Amicitia gooide roet in het eten. ,,Er had misschien meer in gezeten, maar ik ben heel blij met ons spel”, aldus Welling.

CSL – DOS Kampen/Veltman 13-11CSL pakte tegen DOS Kampen/Veltman de eerste overwinning van het seizoen. Maar daar leek het in de openingsfase niet op. De ploeg kwam met 0-3 achter. Na rust kwam CSL aan de goede kant van de score. Dit bleek een stevig fundament voor de eerste zege, want de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. ,,Een goede prestatie, belangrijk voor het moraal en we er staan er nu weer bij”, aldus CSL-trainer Sake Koelma.

DFD – Sparta: 10-10Bij DFD waren ze blij met het puntje tegen Sparta. ,,Een terecht punt. Het had beide kanten op kunnen vallen”, zegt DFD-trainer Jan Willem Venekamp. Al liet DFD Sparta in de slotfase nog wel op 10-10 komen.

De Hoeve – Sporting Trigon 19-23De Hoeve kon het gelijke spel van vorig weekend tegen koploper Unitas geen vervolg geven. Trainer Ruben de Jong was wel tevreden over het spel, ondanks de nederlaag. ,,Maar Sporting Trigon speelde nóg weer een slagje beter. Zij hadden een topdag”, aldus De Jong.

Bron: Leeuwarder Courant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s